Logo Polskiego Radia
Print

Протистояння Росії та Заходу у справі України триває

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 14.04.2014 11:30
Кремлю не подобається світова критика на свою адресу.
Wilfried Huss, WIkipedia, public domain

Різка критика Росії в Організації об'єднаних націй пролунала під час надзвичайного засіданні Ради Безпеки ООН.

Засідання було скликане на пропозицію Росії. Посол цієї країни Віталій Чуркін пояснив це надзвичайною ситуацією в Cхідній Україні. Йдеться про рішення влади у Києві про висунення ультиматуму проросійським сепаратистам, які захопили урядові будівлі в декількох містах.

Рада не прийняла жодних рішень. Однак під час публічних дебатів Сполучені Штати і Великобританія піддали різкій критиці дії Москви. Американська посол при ООН Саманта Пауер звинуватила Росію в дестабілізації ситуації у Східній Україні. Схожі звинувачення пролунали на адресу влади в Кремлі від британського посла Марка Ліала Гранта. Він застеріг Росію перед використанням ситуації на сході України, як приводу до інтервенції. Посол Росії відкинув обвинувачення США і Великобританії і закликав міжнародну спільноту вимагати від київської влади «припинення війни з громадянами власної країни».

Тим часом, Росія пригрозила Раді Європи фінансовими санкціями. Депутати у Раді Федерації розглядають можливість зменшення внесків, які Росія платить на утримання Парламентської асамблеї Ради Європи. Такою може бути реакція, на думку сенаторів, на антиросійську політику Асамблеї. Нагадаємо, 11 квітня Парламентська асамблея Ради Європи, через анексію Криму, наклала на Росію політичні санкції. Російська делегація позбавлена права участі в голосуваннях, можливості брати участь в спостережницьких місіях і висуванні своїх кандидатів до керівних органів Асамблеї.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти