Logo Polskiego Radia
Print

Поляки в Європарламенті хочуть жорстких санкцій проти Росії

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.04.2014 15:57
Представники Польщі виступали під час пленарних дебатів у Страсбурзі
flickr / European Parliament

Польські євродепутати згодні у справі жорстких санкцій проти Російської Федерації. Павел Коваль критикував дотеперішні дії Європейського Союзу. Поки що, Євроспільнота рішилася лише заборонити в’їзд понад 20-ти росіянам і заблокувати їхні фінансові активи. Європарламент тричі засуджував Москву за її дії в Україні. «Наші дотеперішні реакції варті стільки, що сьогодні ми отримали черговий лист від посла Росії, який каже, щоб ми собі сховали наші резолюції. Досі наші реакції були запізнені», – сказав Павел Коваль.

Євродепутат Яцек Саріуш-Вольський закликав ввести економічні санкції проти Росії: «Росія здійснює наступ на Україну послідовно, ми мусимо її зупинити. Потрібні негайні євросоюзні санкції третього рівня. Такі як ми застосовували проти Ірану: економічна і фінансова блокада. Ставкою є не тільки Україна, ставка – це європейська безпека», – сказав Яцек Саріуш-Вольський.

А євродепутат Марек Сівєц заявив, що ЄС повинен зробити висновки з української кризи: «Що нас не вб’є, зробить нас сильнішими. Або ми вийдемо з цього протистояння з Російською Федерацією міцнішими, більш зінтегрованими, або будемо поділені, так як хотів би Путін, який пише 18 листів у справі енергетики. Він легковажить факт, що є одна адреса в Брюсселі, куди можна надіслати лист. Добре, що він отримає відповідь з одного місця», – сказав Марек Сівєц.

У листі 18-ти главам держав Європейського Союзу Владімір Путін застеріг, що зростання боргу України за російський газ може викликати перебої в транзиті сировини до країн ЄС. Голови дипломатії Євроспільноти вирішили, що на лист відповість Європейська комісія.
Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти