Logo Polskiego Radia
Print

Дональд Туск їде на Захід говорити про Україну

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 23.04.2014 14:57
Брюссель, Париж, Берлін - ці міста відвідає глава польського уряду, щоб обговорити питання України та енерегтичного союзу
Foto: facebook.com

Прем’єр-міністр Дональд Туск зустрічається у Брюсселі з главою Ради Європи Германом Ван Ромпеєм. Завтра, тобто у четвер 24 квітня, у Парижі шеф польського уряду розмовлятиме з президентом Франсуа Олландом, а в п’ятницю - у Берліні з канцлер Німеччини Ангелею Меркель.

Темою всіх зустрічей буде ситуація в Україні та створення енергетичного союзу.

«Нам дуже залежить на тому, і ми дуже хотіли б, щоб Європа не звикала до поганих фактів в Україні, щоб не визнала, що в принципі нічого не трапилося. Ситуацією в Україні всі вже втомилися, ця тема вже не викликає таких емоцій, але ми мусимо діяти зі свідомістю, що криза в Україні може розвинутися в різні боки, що це довготривала криза, яка безпосередньо впливатиме на безпеку Європи, у тому енергетичну безпеку» - підкреслив глава уряду під час зустрічі з журналістами.

Дональд Туск поновив ідею створення енергетичного союзу. У статті для «Financial Times» глава польського уряду наголошував на необхідності розірвати російську монополію, і запропонував створення однієї європейської установи, яка купувала б газ для всіх країн-членів ЄС.

Л.І/IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти