Logo Polskiego Radia
Print

ЄС і США планують чергові санкції проти Росії

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 27.04.2014 14:45
МЗС Великої Британії: будуть нові санкції. Президент США Барак Обама: спільна позиція Заходу необхідна, щоб зупинити Росію
Foto: printScreen polskieradio.pl/Gospodarka

Голова дипломатії Великої Британії Вільям Гейґ в ефірі телебачення Sky News попередив про введення чергових санкцій Європейського Союзу проти Росії. Вони матимуть подібний вимір, як дотеперішні, більш дошкульні економічні санкції будуть запроваджені на дальшому етапі.

Зокрема, так як досі, передбачено заборону подорожувати територією Євроспільноти і замороження банківських рахунків. За словами британського дипломата, ціна, яку заплатить Росія, зросте. Новий список осіб та фірм, яких стосуватимуться санкції, Вашингтон і Брюссель збираються огололосити у понеділок 28-го квітня.

Натомість, президент США Барак Обама у неділю закликав, щоб Америка і Євросоюз спільно покарали Росію і примусили її «припинити дестабілізацію» в Україні. Як підкреслив, він старатиметься, щоб Росія побачила, що ЄС і США у цій справі об’єднані. За словами Барака Обами, «спільна позиція Заходу необхідна, щоб зупинити Росію».

Американський президент оцінив, що Росія «не кивнула пальцем», щоб заспокоїти сепаратистські проросійські настрої в Україні в рамках женевського порозуміння. «Існують сильні докази, що Росія заохочує (сепаратистів) до дій на сході і півдні України», – зазначив Барак Обама. За його словами, російська сторона намагається представити українську кризу крізь призму холодної війни, ставляючи напроти себе Вашингтон і Москву. Але суть справи – наголосив лідер США – це незалженість і суверенітет України.

Лідери Великої Сімки, тобто групи семи наймогутніших економік світу, у суботу узгодили заходи з метою застосування нових санкцій проти Росії за брак реалізації міжнародної угоди про врегулювання кризи в Україні.

Н.Б./IAR, PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти