Logo Polskiego Radia
Print

Завтра Київ отримає першу фінансову допомогу від ЄС

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 19.05.2014 13:48
Решта суми допомоги - після ратифікації протоколу про використання цих ресурсів.

«Завтра Україна отримає перші 100 млн євро допомоги у рамках ухваленої ЄС програми підтримки Києва», – поінформувала речниця Європейської комісії Піа Аренкільде Гансен.

У зв'язку з введенням в дію програми допомоги для України, у вівторок Київ відвідає заступник Європейської комісії Сіім Каллас, який виконує зараз обов'язки Комісара з економічних та фінаснових питань. Каллас зустрінеться з прем'єром Арсенієм Яценюком і міністром фінансів Олександром Шлапаком.

100 млн євро, що ЄС виплатить Україні, виділяються з програми макрофінансової допомоги загальною вартістю 1,6 млрд євро. Ці гроші будуть призначені на стабілізацію ситуації українського бюджету та погашення термінових виплат, в тому числі врегулюванні боргу за газ.

За словами речниці Єврокомісії, наступний етап допомоги Україна отримає після ратифікації підписаного з Європейською комісією протоколу з питань використання цих ресурсів.

Увесь пакет допомоги для України, який ЄС прийняв ще у березні, становить понад 11 млрд євро і має бути розподілений на декілька років. Він складається з грантів та позик Європейського банку реконструкції і розвитку, а також Європейського інвестиційного банку. Підтримка Євросоюзу залежить від успішності впровадження Києвом реформ та програми стабілізації.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти