Logo Polskiego Radia
Print

ОБСЄ: вибори в Україні були демократичними

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 26.05.2014 15:20
Проте, відбувалися в надзвичайно складних умовах. Вибори і кампанію оцінено дуже позитивно
wikipedia.com/Bosonic dressing

Президентські вибори в Україні 25-го травня були демократичними і проходили в надзвичайно складних умовах – оцінює Організація безпеки і співробітництва в Європі. Представники місії ОБСЄ оприлюднили в Києві попередній рапорт, в якому дуже позитивно оцінено вибори і кампанію. Порушення стосувалися передусім випадків переслідування кандидатів.

Голова місії ОБСЄ Жоао Соареш звернув увагу, що влада зробила все, щоб голосування відповідало демократичним стандартам. «Це відбулося, попри проблеми з безпекою у двох східних областях і намагання озброєних груп зірвати виборчий процес», – сказав представник ОБСЄ. Щоб голосувати, виборці стояли в чергах, приходили на виборчі дільниці також на сході країни. Як вважає голова місії ОБСЄ, це – найкраща відповідь сепаратистам: «Виразні зусилля влади і голосуючих, щоб взяти участь у виборах, це чіткий сигнал бунтарям: силою не перемогти», – відзначив Жоао Соареш .

Представники ОБСЄ наголошують, що вибори – це добрий крок на шляху до діалогу. І висловлюють надію, що найближчим часом в Україні відбудуться парламентські вибори і конституційна реформа, які також будуть відповідати демократичним стандартам.
Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти