Logo Polskiego Radia
Print

Підписання Угоди Україна–ЄС відбудеться у червні

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 30.05.2014 15:50
Такі заяви можна почути в Брюсселі. Йдеться про торговельну частину Угоди про асоціацію

Україна має підписати торговельну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом у червні. Такі заяви можна почути в Брюсселі, пише про це портал EUobserver, з посиланням на литовського міністра закордонних справ, який розмовляв з новообраним президентом України, Петром Порошенком.

Як повідомляє брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, кілька днів тому євросоюзні дипломати говорили, що офіційний Київ не почав клопотання задля того, щоб швидко підписати торговельну частину Угоди про асоціацію. Спочатку політики поставили перед собою мету владнати ситуацію в країні. Тому у висновках з останнього саміту Євроспільноти не вказано жодної дати. Мало хто вважав, що підписання документа могло б відбутися наприкінці червня. Тоді підписи під своїми угодами мають поставити також представники Грузії і Молдови.

Асоціація з ЄС означатиме користь у галузі торгівлі, але також зобов’язання дотримуватися європейських стандартів. А це означатиме необхідність проведення непопулярних реформ. Щоб угода була введена в дію, потрібна ратифікація в усіх країнах Співтовариства, але вже тепер Євросоюз відкрив ринок для українських товарів і скасував більшість мит. Протягом року для Києва це означатиме користь майже у півмільярда євро.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти