Logo Polskiego Radia
Print

Петро Порошенко: Україна була важливою темою врочистостей

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 04.06.2014 18:48
  • Olena-korespa.mp3
Новообраний президент України взяв участь у святкуванні 25-річчя демократичних змін у Польщі. Порошенко зустрівся із лідерами США та європейських держав

Петро Порошенко має план врегулювання ситуації на сході України, але оголосить його після своєї інавгурації, яка відбудеться у Києві 7 червня. Так майбутній президент України заявив під час прес-конференції у Варшаві, яка завершила його дводенний візит до Польщі.

Петро Порошенко розповів про свої зустрічі з президентом Бараком Обамою, президентом Броніславом Коморовським, а також лідерами Фінляндії, Словаччини, Австрії та Німеччини. Як повідомив політик, йому вдалося усталити умови двосторонньої співпраці з цими країнами та поговорити про проекти, які будуть реалізуватися у майбутньому.

Також Порошенко розповів про свої очікування від зустрічі у Нормандії, куди він був запрошений президентом Франсуа Олландом на святкування ювілею однієї з найбільших десантних операцій періоду ІІ світової війни. У відповідь на пряме запитання журналістів, чи зустрінеться там він з Владіміром Путіном, котрий також запрошений на цю церемонію, Порошенко відповів, що наразі така зустріч у його графіку не передбачена.

Новообраний президент окремо подякував українцям, котрі у середу прийшли на Замкову площу у Варшаві з українськими прапорами, щоб нагадати усьому світові, а зокрема, Баракові Обамі, який виступав на цій площі, про Україну, про проблеми України, про український конфлікт, а також про те, що це означає для всього цивілізованого світу.

Олена Бабакова

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти