Logo Polskiego Radia
Print

Томаш Сємоняк: Нинішня криза є сигналом попередження

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 06.06.2014 15:06
Слабкість Заходу заохочує Росію до агресії та розширення зони впливу. Європа і НАТО не можуть зволікати з рішучою реакцією - сказав у Вроцлаві міністр оборони Польщі
PAP/Maciej Kulczyński

Під час вроцлавського Глобального форуму прозвучали сильні слова міністра національної оборони Польщі. Томаш Сємоняк переконував, що країни НАТО примушені збільшити витрати на оборону. За словами міністра, у зв’язку з українсько-російською кризою, Альянс опинився перед надзвичайно важливими викликами. Слабкість Заходу заохочує Росію до агресії та розширення зони впливу. А отже, як підкреслив польський міністр, Європа і НАТО не можуть зволікати з рішучою реакцією:

«Перед цією кризою НАТО опинилося на роздоріжжі, тривала дискусія, що далі, яким буде Альянс після закінчення операції в Афганістані. Нинішня криза стала для НАТО дуже сильним сигналом попередження. НАТО має винести урок з цієї кризи», - підкреслив міністр під час своєї промови на вроцлавському форумі.

У вересні в Уельсі заплановано саміт НАТО, під час якого лідери країн-членів Північноатлантичного союзу обговорюватимуть майбутній кшталт Північноатлантичного союзу.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти