Logo Polskiego Radia
Print

Голова МЗС Польщі зустрівся з генеральним консулом РП в Донецьку

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 17.06.2014 12:17
Через складну ситуацію дипломатичне відомство на сході України тимчасово припинило свою діяльність
Polskie Radio/Priadko

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський провів сьогодні розмову з Генеральним Консулом Республіки Польща в Донецьку Якубом Волонсєвичем про ситуацію на сході України.

Робота консульства все ще залишається тимчасово припинена. Як поінформував речник МЗС Марцін Войцєховський, зараз консул перебуває у Варшаві на консультаціях.

«Міністр Сікорський подякував за витривалу службу, особливо протягом останніх тижнів, коли – з огляду на важку ситуацію в регіоні – це вимагало особливого зусилля, відваги і компетенції. Міністр Сікорський високо оцінює роботу консула і усього представництва», – сказав Войцєховський.

«Розмова була присвячена оцінці ситуації в Україні, особливо в східній частині, а також перспективам відновлення діяльності консульства, підтримці для польської діаспори в східній Україні», – повідомив прес-секретар.

На запитання про те, що треба зробити, аби консульство в Донецьку відновило діяльність Войцєховський сказав: «Ми зацікавлені якнайшвидше поновити діяльність, як тільки стабілізується ситуація в регіоні. Не виключено, що консул повернеться в Україну, щоб продовжувати свою діяльність у Харкові або Запоріжжі».

Минулого четверга МЗС поінформувало, що діяльність Генерального консульства РП в Донецьку тимчасово припинена, а його обов'язки перейняло польське консульство в Харкові.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти