Logo Polskiego Radia
Print

Сікорський про нові виклики для міжнародного порядку

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 21.06.2014 13:52
Кризи в Україні не можна сприймати як конфлікту на периферії Європи – переконує міністр закордонних справ Польщі
Radosław SikorskiRadosław SikorskiРАР

У статті опублікованій на шпальтах німецького видання «Frankfurter Allgemeine Zeitung» Сікорський пише про нові виклики для міжнародного порядку.

Шеф польської дипломатії звертає увагу, що ще недавно, здавалося, найбільшими викликами для Європи є економічне зростання, збереження відповідного рівня життя чи боротьба з безробіттям серед молоді. Міністр наголошує, що нині це надалі актуальні цілі, але їх неможливо реалізувати без відчуття, що ми в безпеці.

Як читаємо в статті польського міністра, ми зіткнулися з новою проблемою для міжнародного порядку. Україна ставить чоло агресії з боку держави, яка ще недавно запевняла про братські взаємини. Однак, сигнали про готовність до деескалації і припинення насилля не знаходять підтвердження у діях.

Сікорський застерігає, щоб не сприймати кризи в Україні в категоріях конфлікту на периферії Європи. Захищає теж програму Східного партнерства і спроби зміцнити взаємини з країнами за східним кордоном. В оцінці керівника польської дипломатії, це був правильний шлях.

Л.І/IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти