Logo Polskiego Radia
Print

Наступний Європейський стадіон культури - теж в Україні?

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 28.06.2014 15:07
Міністри культури Польщі та України не виключають, що наступного року цей культурний захід відбуватиметься у польських та українских містах.
Міністри культури - Польщі Малґожата Оміляновська (зліва) і України Євген Нищук (справа)Міністри культури - Польщі Малґожата Оміляновська (зліва) і України Євген Нищук (справа)PAP/Darek Delmanowicz

Найважливіша спадщина Польщі – це ідея держави, якою була колись Річ Посполита – багатокультурної, полірелігійної і толерантної, - переконана нова міністр культури Польщі Малґожата Оміляновська. Політик була гостем Європейського стадіону культури у Ряшеві, котрий цьогоріч проходить під гаслом «Схід культури – для України». Від четверга у місті відбуваються концерти, виставки, конференції та мистецькі зустрічі. На переконання Малґожати Оміляновської, Європейський стадіон культури, який у 2012 році виконував роль супровідного до Чемпіонату Європи з футболу заходу, тепер перетворився у повноправний і самостійний фестиваль.


«Про Євро 2012 ми поволі забуваємо, а культура показує, що вона живе вічно. Під час зустрічі з міністром культури України я почула, що Київ не виключає можливості, аби в майбутньому Європейський стадіон культури відбувався теж в українських містах», - наголошує польська міністр.


Міністр культури і національної сподщини Польщі Малґожата Оміляновська та міністр культури України Євген Нищук відкрили цьогорічний Європейський стадіон культури. Захід завершується у неділю, 29 червня.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти