Logo Polskiego Radia
Print

Російські військові у Франції

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 30.06.2014 12:04
...проходитимуть тренування та вишкіл на військових кораблях Mistral, котрі Париж продав Москві, попри критику світової спільноти.
Wikipedia.org

Група із 400 російських моряків перебуває у Франції і вже у найближчі дні розпочне спеціальні тренування на військово-морській базі в Сен-Назер.

Це пов‘язано із суперечливою угодою, після підписання якої французи продали росіянам два військові кораблі типу Mistral.

Франція вирішила продати росіянам судна, незважаючи на те, що НАТО і США багаторазово закликали Париж до переговорів у цьому питанні з огляду на українську кризу. Перше судно буде доставлене вже у жовтні, а друге – в 2015 році.

Навчання росіян викликало багато контроверсій. Зокрема, відбулася мирна акція проти мілітарного союзу Франції з «тоталітарної країною, що використовує політику агресії». З одного боку, президент Франції Франсуа Олланд гостро критикує Росію через її вплив на українську кризу та за анексію Криму, з іншого – Франція постійно реалізовує свої військові угоди, постачаючи Росії свої надсучасні десантні кораблі типу Mistral, котрі призначені не для оборонних, а для атакуючих дій.

Вашингтон вважає, що не слід продавати такі високі військові технології росіянам, котрі не приховують, що багато міжнародних конфліктів потрібно вирішувати силою. Франція керується у першу чергу вигодою, хоча Канада пропонувала викупити ці кораблі, щоб тільки вони не потрапили до рук росіян.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти