Logo Polskiego Radia
Print

У Кракові розпочалася 13-та Літня Вишеградська школа

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 30.06.2014 18:11
Учасники Літньої школи дебатуватимуть на тему проблем регіону, зокрема ситуації в Україні
Братислава, штаб-квартира Міжнародного Вишеградського фондуБратислава, штаб-квартира Міжнародного Вишеградського фондуWikipedia/ghullith

45 осіб з 12-ти країн Центрально-Східної Європи та Казахстану бере участь у Літній Вишеградській школі, яка у понеділок утринадцяте розпочалася в Кракові. Впродовж двох тижнів занять молоді люди краще ознайомляться з проблемами своїх країн та всього регіону.
Програма Літньої школи охоплює лекції та дебати, зокрема на тему 25-ліття польської свободи, глобальної безпеки, Європейського Парламенту тощо. Багато уваги буде присвячено країнам Вишеградської Групи, а також українському питанню.
«Під час занять ми не ставимо простих запитань. Часто провокуємо вислови далекі від наукових. Ми хочемо, щоб студенти (...) ділилися з нами своїми роздумами», – сказала у понеділок під час прес-конференції Данута Ґльондис, директор товариства Вілла Деція, яке є головним організатором заходу.
Крім лекцій, студенти зможуть взяти участь також у розважальних заходах, таких як Вишеградський кіно-марафон, під час якого буде презентуватися документальне кіно та мультики з Центрально-Східної Європи.
Про участь у Вишеградській школі цього року клопоталося майже 370 осіб з 29-ти країн світу (крім європейських країн, були заяви також з Африки і Азії).
Літня Вишеградська школа функціонує з 2002 року у краківській Віллі Деція. В рамках проекту лекції читають, зокрема, європейські дипломати, політики та викладачі польських вишів. Досі школа має понад 600 випускників.

Л.З./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти