Logo Polskiego Radia
Print

Чергові дебати ЄС щодо нових санкцій

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 25.07.2014 10:00
Сьогодні посли Євросоюзу знову говоритимуть про економічні санкції проти Росії
PAP

Вчорашня зустріч на тему посилених обмежень через дестабілізацію ситуації в Україні не принесла результату.

Це була перша нарада представників унійних країн на тему секторальних економічних санкцій. Їхній проект розробила Єврокомісія.

Вчорашньої 8-годинної зустрічі не вистачило, аби євросоюзні посли визнали, що мусять обговорити можливі санкції зі своїми урядами і тільки після консультацій зможуть прийняти рішення.

«Ця дискусія буде продовжена наступного тижня. Як тільки буде досягнута домовленість, Комісія підготує відповідні положення», повідомив речник Комісії Джонатан Тодд.

Під прицілом ЄС - державні банки в Росії, котрим Брюссель хоче обмежити доступ до ринків капіталів і тим самим кредитування. Комісія також пропонує впровадити ембарго на доставки сучасних технологій та устаткування для пошуку та добування нафти в Арктиці. Є також пропозиція обмеження продажу військового обладнання в Росію. Проте ембарго повинне стосуватися тільки нових контрактів і не зачіпатиме французькі домовленості щодо поставок військових кораблів Mistral.

Пропонується також блокування експорту надпотужних комп’ютерів та технології, що використовується у цивільній та збройній промисловості.

Після вчорашньої наради єдине рішення – це розширення чорного списку. Є рішення про вписання чергових 15 осіб, 18 компаній та інститутів. Хто саме підпав під санкції стане відомо сьогодні.

А.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти