Logo Polskiego Radia
Print

Поліцейські знову не змогли дістатися місця катастрофи літака

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 28.07.2014 14:00
Міжнародні фахівці змушені були повертатися через постійні обстріли ділянки, де впав літак
PAP/EPA/IGOR KOVALENKO

Голландські та австралійські експерти не змогли дістатися місця катастрофи малайзійського літака.

Голландці поінформували, що фахівці змушені були повернутися, оскільки неподалік лунали вибухи і з огляду на власну безпеку вони поїхали в напрямку Донецька.

Представник сепаратистів поінформував, що бойовики, котрі супроводжували міжнародних експертів до місця катастрофи, натрапили на місце активного бою, тому змушені були повернутися.

Натомість українські військові сьогодні повідомили, що їм вдалося зайти на територію недалеко від місця падіння літака. Армія вже ввійшла у Шахтарськ в Донецькій області, та до міста Торез, на схід від якого впала малайзійська машина. Сепаратисти були витіснені звідти після кількох тижнів контролю ними цієї території.

У Раді національної безпеки і оборони України запевнили, що українська армія не веде обстріл тієї ділянки території, де впав літак.

Речник РНБО Андрій Лисенко звинуватив сепаратистів, що попри домовленості, вони не припиняють обстріл навіть того місця, де впав збитий ними ж Боїнг.

«Є ділянка, де впав літак довжиною у 20 кілометрів. Наші військові підійшли вже до цієї межі, але якщо там чути вибухи, то з усією впевненістю заявляю, що цього не роблять українські війська», – підкреслив Лисенко.

Він нагадав, що в місці, де сталася трагедія оголошено перерву у боях. «Українська армія дотримується припинення вогню на всі 100%. Терористи, котрі про це знають, провокують, обстрілюючи та підриваючи місцевість», – наголосив Лисенко.

Вчора через інтенсивні бої закордонні поліцейські відмовилися від плану дістатися на місце катастрофи. Мета неозброєнних представників міжнародної експертної групи – детальне дослідження місця катастрофи, що може тривати від 5 до 7 днів.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти