Logo Polskiego Radia
Print

Інтернет-сторінку Російської служби BBC можуть заблокувати

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 05.08.2014 16:12
Російське агентство телекомунікаційного нагляду вимагає зняти зі сторінки інформацію про громадську ініціативу «Марш за федералізацію Сибіру»

Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернетну сторінку Російської служби BBC. Російське агентство телекомунікаційного нагляду вимагає зняти зі сторінки інформацію про громадську ініціативу «Марш за федералізацію Сибіру».

Російськомовна редакція BBC опублікувала інтерв’ю з сибірським митцем Артьомом Лоскутковом, автором ініціативи «Марш за федералізацію Сибіру». Як пояснює Лоскутков, проект має характер провокації, але є теж спробою дослідити, наскільки сильним є прагнення мешканців Сибіру мати свою автономію. З’явилася теж пропозиція перенести столицю Російської Федерації з Москви до одного із сибірських міст. Прихильники автономії стверджують, що переважна більшість грошей надходить до держскарбниці РФ завдяки сибірським ресурсам, зокрема нафті та газу. Натомість Москва призначає на розвиток регіону надто мало коштів – скаржаться сибіряки.

Нещодавно адміністрація Новосибірська заборонила проведення демонастрацій, а служби Роскомнагляд заблокували інтернет-сайти, на яких з’явилася інформація про ініціативу автономізації Сибіру.

Я.С./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти