Logo Polskiego Radia
Print

Польща зміцнює своє військо

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 05.08.2014 16:51
Генсек НАТО обіцяє зміну оборонних планів Альянсу в теперішніх умовах

Польщі не загрожує небезпека, – запевняє Міністерство національної оборони. Але країна зміцнює своє військо. Як каже віце-міністр національної оборони Польщі Мацєй Янковський, на сьогоднішній день немає підстав говорити про загрозу:

«Ми добре вкорінені у Спільноті європейських країн, на сьогоднішній момент не можемо говорити про будь-яку безпосередню загрозу. Але внутрішній конфлікт у сусіда завжди призводить до негативних наслідків для усіх країн».

У свою чергу генеральний секретар Північноатлантичного альянсу у нещодавній заяві наголосив, що НАТО буде реагувати на дії Росії. Зміна оборонних планів НАТО може означати зміцнення його східних рубежів, тобто Польщі та країн Балтії.

У контексті подій на сході України НАТО не повинно зволікати із рішеннями, – переконаний директор Інституту досліджень міжнародних відносин Томаш Бадовський. Експерт, однак, зауважує, що не слід асоціювати НАТО з федерацією армій, які приїдуть на допомогу:

«Пам’ятаймо, що НАТО – це теж польське військо. Тому коли говоримо про зміцнення східної фаланги НАТО, слід це розуміти, що зміцнюємо теж польську армію. Чим сильнішим буде наше військо, тим міцнішим буде східний кордон НАТО».

За інформацією Міністерства національної оборони Польщі, триває зміцнення польської армії. Тим часом, у державах Західної Єворопи останніми роками значно зменшилися видатки на оборонну галузь.

Нагадаємо, 4–5 вересня в Уельсі відбудеться саміт НАТО.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти