Logo Polskiego Radia
Print

В ЄС розчаровані рішенням Москви про ембарго

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 07.08.2014 12:30
Росія оголосила економічну війну не тільки Європі, але й своїм споживачам, вважає польський міністр
PAP/Rafał Guz

«Політично вмотивоване і таке, що розчаровує»так Єврокомісія називає рішення Росії накласти ембарго на імпорт аграрних продуктів з країн Спільноти.

Речник Комісії Роджер Вайте повідомив, що Брюссель поки ще не знає деталі і чекає на конкретний список продуктів, котрих стосується ембарго. Він визнав, що ситуація є складна і поки важко оцінити, у який спосіб розвиватиметься. Він запевнив, що в унійному бюджеті передбачені кошти, котрі повинні компенсувати втрати на ринку.

Єврокомісія зберігає за собою право на дії, які визнає за необхідні у відповідь на оголошені Росією санкції проти Заходу.

У заяві ЄК підкреслюється, що російські санкції «політично вмотивовані» і що впроваджені раніше унійні санкції були результатом незаконного загарбання Криму Росією та дестабілізації ситуації в Україні.

«ЄС залежить на деескалації ситуації в Україні. Усі повинні до цього долучитися», йдеться в повідомленні.

Водночас польський аграрний міністр Марек Савіцький підкреслив, що Росія власне оголосила війну своїм споживачам. За його оцінкою, йде економічна війна – Росія голосила її як ЄС, так і своїм громадянам. Він оцінює, що Росія імпортує близько 50% продукції. На його думку, Путін дає сигнал своїм громадянам, що готується до довшої економічної війни, а винні у тому, що «росіяни будуть голодні - ті імперіалісти із Заходу, включно з Польщею».

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти