Logo Polskiego Radia
Print

Діти Небесної Сотні на Мазурах

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 10.08.2014 15:21
25 молодих людей, близькі та рідні яких постраждали внаслідок подій останніх місяців, перебувають нині у Вармінсько-Мазурському воєводстві
Polskie Radio

Як ніколи раніше, цього літа у Польщі відпочиває багато дітей з України. Часто це діти саме тих, хто загинув на Євромайдані чи під час Антитерористичної операції на сході України.

Екскурсії від Ольштина аж до Ґданська, в тому й відвідини пам’яток архітектури та цілу низку несподіванок підготував ольштинський Rotary Club для дітей Небесної Сотні. 25 молодих людей, близькі та рідні яких постраждали внаслідок подій останніх місяців, перебувають нині у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Діти проживають у Моронзькому дитячому будинку.

Представник ольштинського Rotary Club каже, що цей півмісячний відпочинковий виїзд дозволить діткам забути, що часто відбувалося під вікнами їхніх будинків, бо більшість з них походить зі столиці України.

– Діти були над морем, купалися в мазурських озерах, їдуть до Ґданська, до Мальборка. Коли дорослі починають бавитися у війну, то найбільше страждають від цього діти, тому ми вирішили запросити діточок, щоб на якийсь час відірвати їх від тих хвилювань і проблем, – каже представник Rotary Club.

Українських дітей цього року запрошують до Польщі різноманітні релігійні, благочинні, неурядові, громадські організації, органи самоуправління і навіть Польська прикордонна служба.

В.П./TVP Olsztyn

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти