Logo Polskiego Radia
Print

Триває дипломатична війна навколо «гуманітарного конвою»

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 13.08.2014 18:26
Україна не дозволяє російському вантажеві перетнути кордон, але він прямує далі
PAP/EPA/KIRILL USOLTSEVMOE-ONLINE.RU

Владімір Путін у середу розпочав дводенний візит до Криму. У його ході російський президент на території анексованого півострова проведе зустріч з членами Ради Безпеки РФ та зустрінеться з членами Державної Думи. Яке каже директор Європейської академії дипломатії доктор Катажина Пісарська, цей візит — це чергова вже спроба легітимізувати окупацію української території.

— На жаль, з української і з нашої точки зору це провокація, метою якої є сказати: «Крим – наш, і завжди буде наш». Вона показує брак сили Заходові, безрадність, що Крим уже ніколи не віддадуть Україні, — каже Пісарська.

Візит Владіміра Путіна в Криму збігається з відправкою в східні регіони України, окуповані сепаратистами, так званого «гуманітарного конвою». Гуманітарна допомога ще не доїхала до території України, але вже призвела до зростання напруженості між Москвою і Києвом. Україна не дозволяє російському вантажеві перетнути кордон, але він прямує далі.

Президент Фонду польсько-української співпраці ПАУСІ Ян Пєкло вважає, що Росія використовуватиме уряд Арсенія Яценюка, щоб представити Україну як державу, яка ускладнює надання гуманітарної допомоги.

— Тепер мова йде про імідж держави. Після збиття стражденного «Боїнґа» імідж Росії значно постраждав, отже Москва намагається його поліпшити. Ідея була така, щоб відправити допомогу й показати, як росіяни дбають про життя російськомовних мешканців нещасного Донбасу, на яких, мовляв, напали злі бандерівці, — говорить Пєкло.

Гуманітарна колона — це також можливість вчинити будь-яку провокацію. Росія не надала Міжнародному комітетові Червоного Хреста докладної інформації про вантаж і, таким чином, умови надання такої допомоги не були виконані.

I.I./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти