Logo Polskiego Radia
Print

ЄС хоче переконати інші країни не використовувати російське ембарго

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 14.08.2014 17:12
Брюссель вважає необхідним пояснити іншим країнам, чим продиктовані санкції проти Росії
Wikipedia/ Xavier HapeWikipedia/ Xavier HapeВікіпедія/Xavier Hape

Деякі країни Латинської Америки і Близького Сходу розглядають можливість збільшення власного експорту до Росії, після того, як Москва закрила свій ринок на продукти з Євроспільноти. Брюссель планує довести, що це – поганий вихід.

«Це було б неприязним жестом щодо Європейського Союзу», – так плани замінити євросоюзні продукти товарами з так званих третіх країн оцінив дипломат ЄС високого рангу. Співтовариство побоюється, що такі країни, як Бразилія та Єгипет захочуть використати напружені євросоюзно-російські взаємини, й отримати від цього вигоду. Ембарго Росії на сільськогосподарські продукти – це відповідь на раніше запроваджені санкції ЄС проти Москви у зв’язку з анексуванням Криму та причетністю до ескалації конфлікту у Східній Україні. Брюссель вважає необхідним пояснити іншим країнам, чому Євроспільнота рішилася на такі дії і чому варто їх підтримати. За словами одного з дипломатів ЄС, «справа не в тому, щоб ці країни оголосили свої санкції проти Росії, але, принаймні, аби показали, що підтримують принципи, які визнає Євросоюз, замість намагатися їх обійти».

Це питання буде обговорюватися у п’ятницю, при нагоді надзвичайної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти