Logo Polskiego Radia
Print

Чи Євросоюз загострить санкції проти Росії?

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 15.08.2014 16:57
– Це питання порушується в Брюсселі через позачергове засідання міністрів закордонних справ країн-членів
Flickr/look_eh

Частина міністрів висловила стурбованість у зв’язку з інформацією ЗМІ про нові зразки російської бронетехніки, які повинні були проникнути на територію України. Тим не менш, у Співтоваристві не бракує й тих, хто говорить, що вже існуючі санкції коштували Європі забагато.

Москва заперечує, ніби в четвер її бронемашини перетнули кордон з Україною. Українська армія, однак, цю інформацію підтверджує. Глава шведської дипломатії Карл Більдт заявив у Брюсселі, що подібні дії є «серйозним порушенням міжнародного права» і «якщо така діяльність буде продовжуватися, мова піде про нові санкції». У тому ж дусі говорив міністр закордонних справ Великобританії Філіп Ґаммонд.

Між тим, Словаччина та Угорщина нещодавно відкрито критикували ЄС за санкції, які вже були введені. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав їх «пострілом в ногу» і сказав, що від них страждає більше європейців, ніж росіян.

Поки ЄС – у відповідь на анексію Криму та ескалацію конфлікту в Україні – представив візові, фінансові та економічні санкції щодо Росії. Вони стосуються скорочення доступу до ринків капіталу російським банкам, часткової заборони на продаж нових технологій і ембарго на постачання зброї.

I.I./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти