Logo Polskiego Radia
Print

У Польщі наполягають на виключенні Росії з Ради Європи

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 19.08.2014 13:15
Відсутність полського міністра зкордонних справ на переговорах у Берліні свідчить про поразку польської закордонної політики та применшення ролі Польщі на міжнародній арені, вважають польські політики

Польська опозиційна партія Право і справедливість наполягає, аби через українсько-російський конфлікт польський уряд вжив заходи щодо призупинення членства або виключення Росії з Ради Європи.

Лідер Парламентського клубу Права і справедливості Маріуш Блащак також припускає виключення Росії з інших міжнародних організацій. Окрім економічних повинні бути також й політичні санкції, вважають політики з ПіС.

За його словами, Польща повинна також наполягати на визнанні організацій сепаратистів в Донецьку та Луганську терористичними організаціями.

Блащак також переконаний, що польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський повинен був бути присутній під час розмов глав дипломатії України, Франції, Німеччини та Росії в Берліні. «Факт, що його не запросили свідчить про те, що закордонна політика чинного уряду закінчилася поразкою, а роль Польщі на міжнародній арені була проігнорована та відсунута на задній план», сказав польський політик. Він також наголосив, що «сьогодні роль помосту між Україною та ЄС прийняла Німеччина».

За оцінкою віце-президента польської делегації Парламентської асамблеї Ради Європи Маріуша Антоні Каміньського, Комітет міністрів Ради Європи «повинен вийти із ініціативою виключення або призупинення» членства Росії у Раді Європи. Він нагадав, що у Білорусі було відібрано право голосу у питаннях прав людини у цій організації. «Так само може бути і у випадку Росії, але для цього потрібна ініціатива Дональда Туска та польської Ради Міністрів», додав він.

«Потрібно приймати рішучі кроки. Для цього є законні можливості, а Рада Європи є хорошим місцем, аби показати усе, що Росія зробила в Україні», вважає Каміньський.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи у квітні виключила російську делегацію та позбавила її права голосу до кінця року у всіх керівних органах організації. Таке рішення було реакцією на анексію Росією українського Криму.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти