Logo Polskiego Radia
Print

Міністр: розраховуємо на компенсацію з ЄС і шукаємо нові ринки збуту

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 20.08.2014 17:15
Марек Савіцький обговорював в Брюсселі питання компенсації польським фермерам збитків через російське ембарго
Marek Sawicki. Photo: Polskie RadioMarek Sawicki. Photo: Polskie Radio

Міністр сільського господарства Польщі передбачає, що відшкодування Євросоюзу постраждалим від російського ембарго фермерам не обмежиться оголошеними 125 мільйонами євро. Марек Савіцький обговорював в Брюсселі питання компенсації збитків. В інтерв’ю Польському радіо він сказав, що 125 мільйонів євро — це тільки перший транш для стабілізації ринку, який надійде не з бюджету сільського господарства, а із загального резерву Європейської комісії. Крім того, в резерві на поточний і наступний бюджетні роки є по 400 мільйонів євро, Марек Савіцький:

— Ці гроші призначені для тих, хто прийме рішення забрати свою продукцію на внутрішній ринок. Це можна зробити двома способами: передати овочі та фрукти потребуючим, наприклад, бідним учням в школах, або віддати на цілі, не пов’язані з харчуванням, на корм для тварин, енергію, біогній тощо. Такі фермери зможуть подати заяву та отримати компенсацію, — наголосив Савіцький.

Грошова компенсація — це не єдине рішення проблеми російського ембарго, яке пропонує Брюссель. Єврокомісія рекомендує країнам-членам ЄС уважно проаналізувати хоча б пошук нових ринків збуту. Польща планує просувати свою продукцію на ринках, на які досі звертала мало уваги — в країнах північної Африки, Перської затоки, а також в Індії та Китаї.

I.I./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти