Logo Polskiego Radia
Print

Петро Порошенко: Агресія Росії не залишиться без відповіді

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 30.08.2014 13:48
У Брюсселі триває саміт ЄС, головною темою якого є ситуація в Україні
EPA/JULIEN WARNAND

Агресія Росії не залишиться без відповіді – переконаний президент України Петро Порошенко. Український президент бере участь у саміті ЄС, що проходить в Брюсселі. Головною темою зустрічі євросоюзних лідерів є ситуація в Україні.

Як пояснив на прес-конференції президент України Петро Порошенко «на території Східної України знаходяться тисячі військових іншої держави і сотні танків іншої держави». Український очільник наголосив, що це становить «загрозу не тільки для миру в Україні, але й миру в Європі».

Петро Порошенко висловив сподівання, що під час саміту євросоюзні лідери приймуть рішення про впровадження додаткових санкцій проти Росії.

У свою чергу, голова Європейської Комісії Жозе Манеул Баррозу підкреслив, що дії Москви неприйнятні, але ще є шанс на мирний вихід з конфлікту. «Ми знаходимося у дуже серйозній, драматичній ситуації. Незабаром може настати момент від якого вже не буде повернення, але я вірю – ще є шанс на політичне вирішення», - сказав голова Єврокомісії. Жозе Мануел Баррозу сказав, що євросоюзні країни можуть прийняти рішення про розширення санкцій проти Росії.

У своїм виступі голова польської дипломатії Радослав Сікорський закликав опрацювати у справі України та взаємин з Росією спільну європейську лінію – аби дії Москви не були для Європи за кожним разом несподіванкою і не вимагали імпровізованої реакції.

Я.С./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти