Logo Polskiego Radia
Print

Девід Камерон: НАТО – якір нашої безпеки

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 04.09.2014 17:30
У Ньюпорті в Уельсі сьогодні розпочався дводенний саміт НАТО, одною з головних тем є ситуація в Україні
Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон (праворуч) і президент України Петро Порошенко (ліворуч)Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон (праворуч) і президент України Петро Порошенко (ліворуч) EPA/MAURIZIO GAMBARINI

Відкриваючи саміт НАТО, прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон говорив про нові загрози, на які має відповісти Північноатлантичний альянс. НАТО – це гарант світової безпеки, сказав господар зустрічі.

– Російське військо нелегально перебуває в Україні. Загроза ісламського екстремізму відроджується в новій формі в Іраку та Сирії. Це лише дві загрози, перед якими ми стоїмо. НАТО – це якір нашої безпеки. Протягом двох найближчих днів ми мусимо довести до пожвавлення і зміни позиції Альянсу, відповідно до нових загроз, щоб запевнити безпеку в світі, – сказав Девід Камерон.

Раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив погляд, що саміт у Ньюпорті є найважливішим в історії Альянсу. За його словами, на цій зустрічі має бути прийняте рішення про майбутній кшталт НАТО, яке оточують чергові кризи.

Сьогодні в рамках саміту відбувається засідання комісії НАТО–Україна з участю президента України Петра Порошенка

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти