Logo Polskiego Radia
Print

НАТО не надасть Україні зброї

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 04.09.2014 19:46
Андерс Фоґ Расмуссен повідомив, що можуть це зробити окремі країни Північноатлантичного альянсу
Президент України Петро Порошенко (ліворуч) і генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен (праворуч) на саміті в НьюпортіПрезидент України Петро Порошенко (ліворуч) і генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен (праворуч) на саміті в НьюпортіEPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

НАТО як цілість не може постачати Україні зброї – заявив голова Альянсу Андерс Фоґ Расмуссен на саміті, який триває у Ньюпорті в Уельсі. Проте, як додав, така можливість є в окремих країн-членів. За словами генерального секретаря організації, НАТО не має військового потенціалу, але такий потенціал мають індивідуальні союзники. Подібні рішення лежать у сфері можливостей окремих держав і в них Альянс не втручатиметься.

Андерс Фоґ Расмуссен також заявив, що країни НАТО призначать на допомогу Україні приблизно 15 мільйонів євро.

Крім цього, генеральний секретар НАТО звернувся до Росії з закликом вивести російських військовослужбовців з України і припинити підтримувати сепаратистів. «Ми закликаємо Росію до припинення нелегальної і самозваної анексії Криму», – сказав Андерс Фоґ Расмуссен. За його словами, «Росія говорить про мир в Україні, але не зробила ні одного кроку, щоб уможливити мир».

Раніше анонімний представник НАТО повідомив, що на території України перебуває кілька тисяч російських солдатів та сотні танків і бронемашин. Ще кілька днів тому Альянс повідомляв про те, що в Україні приблизно тисяча російських військових.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти