Logo Polskiego Radia
Print

Політолог: Санкції діятимуть на Путіна

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 09.09.2014 12:20
...однак в довшій перспективі - за рік або два
pixabay.com

Західні санкцій проти Росії діятимуть. Як стверджує політолог Казімєж Вуйціцький з Варшавського університету, результатом шляху протистояння з Москвою буде удар по російській економіці.

Експерт каже, що нові санкції Заходу стосуються в основному ринку нафти та обіймають усі найбільші російські компанії. Однак, за словами Казімєжа Вуйціцького, Європа поки не може собі дозволити обмеження на газовому ринку. Санкції матимуть ефект у довшій перспективі. «Можливо, рік чи навіть два. Пригадаймо собі, як американці здобули перемогу в останньому етапі холодної війни з Брєжнєвим», – підкреслив він. На його думку, участь Росії в подіях в Україні коштує Москві значних витрат, що в перспективі відіб’ється на економіці, переконаний він.

Казіміж Вуйціцький підкреслив, що питання можливого постачання Польщею зброї в Україну лежить у повноваженнях міністра національної оборони Польщі. Але йдеться також про зміну в розумінні поляків на тему допомоги українцям, вважає експерт. Як він каже, польські закони щодо постачання навіть бинтів чи куленепробивних жилетів за кордон є надто суворими та вимагають зміни.

Нагадаю, ЄС посилив економічні санкції проти Москви, однак поки вони не ввійдуть у життя. Брюссель спостерігатиме, чи дотримується режим припинення вогню.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти