Logo Polskiego Radia
Print

ЄС може відкласти санкції

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 10.09.2014 09:10
Євросоюзні посли обговорять ситуацію в Україні та можливе замороження санкцій, затверджених у понеділок
www.gazeta.zn.ua

Чергова нарада послів країн ЄС щодо питання загострення санкцій проти Росії.

За словами речника Єврокомісії з питань закордонної політики Маї Коціянчіч, вони повинні дати оцінку ситуації в Україні після оголошення припинення вогню минулої п’ятниці. «Режим припинення вогню дотримується, хоча й доходить до певних інцидентів», наголосила Коціянчіч.

Посли ЄС також повинні визначитись, коли саме і чи взагалі увійдуть в життя затверджені у понеділок нові обмеження.

Ймовірно, представники ЄС вирішать, що разом із публікацією санкцій в урядовій газеті, буде також опубліковане рішення щодо замороження впровадження обмежень проти Москви на певний час. Цього вимагають кілька країн, зокрема Фінляндія, Словаччина, Угорщина та Чехія. Вони вважають, що загострювати санкції немає потреби, оскільки в Україні оголошено режим припинення вогню. Мова може йти також про побоювання перед відповіддю з боку Росії, котра пригрозила між іншим й забороною польотів над її територією.

У понеділок країни ЄС формально прийняли новий пакет санкцій проти Росії, однак відклали їхнє впровадження на кілька днів, аби мати можливість дати оцінку тому, чи перемир’я в Україні дотримується та чи впроваджується мирний план.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти