Logo Polskiego Radia
Print

Чергове перемир’я і чергові обстріли

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 20.09.2014 14:25
Український кореспондент Польського радіо повідомляє, що в Донбасі триває боротьба попри перемир’я
PAP/EPA/KONSTANTIN GRISHIN

Представники Києва й сепаратисти узгодили в Мінську меморандум з реалізації перемир’я. На переговорах у білоруській столиці з участю представників Росії та ОБСЄ сторони узгодили дорожню карту щодо здійснення режиму припинення вогню. Вони, зокрема, домовилися про заборону на застосування всіх видів зброї та ведення наступальних дій, створення зони безпеки в 30 км, розгортання в зоні перемир’я моніторингової місії ОБСЄ. Нагадаємо, за підсумками зустрічі 5 вересня в Мінську було встановлене перемир’я, а також вирішено низку питань про статус південного сходу України.

Тим часом, як повідомляє український кореспондент Польського радіо, в Донбасі триває боротьба. Сепаратисти і російські війська атакують українську армію, попри порозуміння про припинення вогню 5 вересня. Подробиці – у Пйотра Поґожельського:

Українські позиції обстрілюють, перш за все, у Донецькій області. Вогонь відкривається поблизу Маріуполя, Дебальцевого та Донецька. В обласному центрі росіяни укріплюють свої позиції в аеропорту, привозиться нова, важка військова техніка. Очікується прибуття додаткових солдатів з Росії. Крім того, сепаратисти заміновують деякі відтинки лінії фронту. Створюється запас мін, які також постачаються з Росії. У Новоазовську виник тренувальний табір для бойовиків, які діють спільно з російськими військами.

Між тим, видання «Дзеркало тижня» повідомило, що в ході антитерористичної операції від квітня убито 1400 українських військових. Це неофіційні дані, що базуються на інформації від лікарень. За матеріалами тижневика, на передовій залишаються 40 тис. добровольців, солдатів і офіцерів, які підлягають різним органам державної влади.

І.І./ IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти