Logo Polskiego Radia
Print

Політик опозиції: голова МЗС Польщі зробив помилку

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 02.10.2014 16:39
На думку Маріуша Блащака, першою метою закордонної подорожі голови МЗС повинні бути країни Вишеградської групи
Wikipedia/CC BY-SA 3.0/Bielde:Lounde_in_Europa.jpg

Політик найбільшої польської опозиційної партії Право і справедливість Маріуш Блащак вважає, що з першою закордонною подорожжю новий міністр закордонних справ Польщі повинен поїхати не до країн Веймарського трикутника, а до країн Вишеградської групи.

Голова польського МЗС Ґжеґож Схетина відвідав сьогодні Францію і Німеччину, які разом з Польщею належать до Веймарського трикутника. Натомість, Вишеградську четвірку створюють Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина. Як вважає Маріуш Блащак, польській стороні варто в першому ряду поставити країни нашого регіону.

– Протягом років політики коаліції Громадянська платформа–Польська селянська партія ця (Вишеградська – ред.) група, по суті, розпалася. Сьогодні іншу думку в справах східної політики Європейського Союзу, ніж Польща, мають Чехія, Угорщина. А це наші найближчі сусіди. Позиція Польщі в ЄС тим сильніша, чим міцнішим голосом ми можемо говорити, що представляємо нашу частину Європу. Якщо не представляємо, а, на жаль, так є сьогодні, то наша позиція є слабшою, – сказав політик.

За словами Маріуша Блащака, нинішні візити міністра закордонних справ Ґжеґожа Схетини у Парижі і Берліні були чисто куртуазними. Наступного тижня нова польська прем’єрка Ева Копач збирається відвідати Брюссель і Берлін.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти