Logo Polskiego Radia
Print

ООН: На сході України вже загинуло 3660 людей

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 08.10.2014 13:50
В Організації також наголошують на значному зростанні насильства та катастрофічній ситуації в регіонах, захоплених терористами
Wilfried Huss, WIkipedia, public domain

В ООН повідомляють про 3660 жертв збройного конфлікту від квітня на сході України. Ще близько 8800 за даними спостерігачів були поранені.

Хоча 5 вересня сторони оголосили про припинення вогню, російські бойовики та сепаратисти продовжують обстріли українських військових. За інформацією Організації, від того часу загинула щонайменше 331 особа. Ці дані не включають смертей у вчорашніх боях – це 12 осіб, переважно мирне населення. За даними ООН, війною охоплено загалом близько 5 мільйонів людей. В основному це мешканці територій, де йдуть бої.

Комісар ООН Зеід Раад Аль Хуссейн заявив, що випадки порушення прав людини, які мають місце на сході України, повинні бути ретельно розслідувані.

У Донецькій та Луганській областях свою діяльність припинили майже 40 тисяч малих та середніх компаній. Через війну свої домівки покинуло 375,792 людей. Ті, кому вдалося повернутися додому, живуть у дуже складних умовах, без води та газу. Сепаратисти тероризують мешканців захоплених територій, здійснюють вбивства, викрадення, тортури, грабежі. За даними ООН, між 24 серпня та 5 вересня зафіксоване різке зростання насильства.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти