Logo Polskiego Radia
Print

Віктор Орбан відмовився від впровадження податку на Інтернет

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 31.10.2014 10:20
...після тисячних протестів угорців у Будапешті
PAP/EPA/JANOS MARJAI

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан відмовився від впровадження суперечливого податку на пересилання даних через Інтернет.

Заява про застосування оплати для постачальників доступу до всесвітньої мережі викликала масові протести у Бухаресті.

Очільник уряду сказав, що оскільки Угорщина виступила проти податку, то він не може бути впроваджений у теперішній формі. «Люди ставлять під сумнів сенс цього податку. Якщо ми керуємо країною разом із громадянами цієї країни, то не можемо діяти проти їхньої волі», – наголосив він.

Водночас він заявив, що теперішня пропозиція буде відкликана з парламенту, а в січні розпочнуться консультації на тему загального регулювання використання Інтернету.

У вівторок ввечері понад сто тисяч демонстрантів вийшло на вулиці Будапешта. Це був черговий протест проти оподаткування та телекомунікаційного закону, що його впроваджував.

Згідно із законом, угорські податкові органи повинні були одержувати 150 форинтів, або близько 2 злотих з кожного завантаженого гігабайта даних. Платниками податку мали бути постачальники Інтернету.

Критично проти закону виступила Єврокомісія. На думку Брюсселя, норми податку були частиною дій уряду Угорщини, що «викликають занепокоєння та що мають на меті обмеження громадянських свобод». За словами Комісії, податок на Інтернет обмежив би доступ до нього.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти