Logo Polskiego Radia
Print

Єврокомісія збільшує допомогу Україні

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 12.11.2014 16:55
Вона призначається на поліпшення в макрофінансовій та гуманітарній сферах
Flickr/CLU_ISS

Європейська комісія направила Україні 260 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Це черговий транш підтримки. Раніше Брюссель розблокував для Києва 600 мільйонів євро.

Ці кошти призначено на економічне та фінансове відновлення України. Їх виплата залежить від виконання певних умов, пов’язаних з раціональним використанням державного бюджету, боротьби з корупцією та реформуванням енергетичного сектора. Європейський комісар з питань економіки та фінансів П’єр Московічі заявив, що гроші мають допомогти Україні вирішити найнагальніші фінансові потреби, і в той же час допомога має стабілізувати економіку і створити умови для стійкого економічного зростання. Крім згаданої допомоги, на поточні макрофінансові програми Єврокомісія підготувала для Києва ще 750 млн. євро.

Водночас Брюссель збільшив гуманітарну допомогу Україні. Більше 3 мільйонів євро було направлено на терени, що найбільше постраждали від конфлікту в східній частині України, щоб приготувати людей до майбутньої зими. 4,5 млн євро були спрямовані на допомогу внутрішнім переселенцям та громадам, які їх приймають.

I.I./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти