Logo Polskiego Radia
Print

Тривають приготування до пробігу на Майдан

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 15.11.2014 15:05
Уже 18 листопада 28 польських журналістів і діячів, в рамках акції «Бігом на Майдан», побіжить з Варшави до Києва
Источник: enejaki.blogspot.com

800 кілометровий марафон «Бігом на Майдан» планують перебігти у чотири дні, щоб встигнути на річницю Євромадану і десятиліття Помаранчевої революції.

Один з ініціаторів заходу, публіцист видання «Gazetа Wyborczа» Піотр Пацевич сказав в ефірі Польського радіо: пробіг має показати, що поляки небайдужі до ситуації яка відбувається в Україні. Це «голос проти війни» ініціатива заради незалежної України близько зв’язаної з Польщею:

«Адресатом пробігу є кияни, українці, але й поляки. Ми хочемо спонукати поляків, щоб не піддавалися настроям, які нині присутні в Європі, настроям знеохочення і втоми темою, бо ось саме це і є мрія диктатора Путіна, який реалізує політику клювання, війни і брехі. Ми очемо сказати цьому - ні» - підкреслив Пацевич.

Основоположником акції «Бігом на Майдан» є директор І програми Польського радіо Каміль Домброва. А в неділю з 12.00 до 14.00 у варшавській Аґриколі відбудеться відкритий Тренінг для України, в якому участь можуть узяти всі бажаючі. У програмі, серед іншого, концерт українських пісень.

IAR/Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти