Logo Polskiego Radia
Print

Польща та Німеччина про Україну одним голосом

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 20.11.2014 15:55
Обидві країни виступають за безпеку і свободу
Анґела МеркельАнґела МеркельWikipedia/Martin Rulsch

Німеччина закликає до діалогу з Росією і гарантує солідарність членам НАТО. Про це канцлер Анґела Меркель говорила під час свого виступу у польській місцевості Кшижова, що на Сілезії. Канцлер під час урочистості з нагоди 25-ти років польсько-німецького замирення висловила ставлення до нинішнього конфлікту в Східній Україні:

– Польща і Німеччина виступають за безпеку і свободу. Це важливо і це особливо помітно тепер у питанні кризи в Україні, територіальну цілісність якої було порушено. Для нас важливе тут застосування права, а не право сильнішого, – сказала Анґела Меркель.

Канцлер Німеччини також наголосила, що солідарність НАТО відноситься до всіх союзників і «німці й надалі сприятимуть безпеці партнерів НАТО». Німецька лідерка зазначила, що незважаючи на конфлікт на Сході, необхідно продовжувати діалог з Путіном:

– На подальше майбутнє і в довгостроковій перпективі ми лише спільно з Росією можемо забезпечити безпеку Європи і тому санкції – це для нас не просто задля якоїсь абстрактної мети, ми повинні вести з Росією діалог, – сказала Анґела Меркель.

Говорячи про події 25-літньої давності, німецька канцлерка наголосила, що саме з Кшижової надійшов сигнал про замирення польського та німецького народів. Чверть століття тому у цьому нижньосілезькому селі відбулася зустріч між прем’єром Польщі Тадеушем Мазовєцьким та канцлером Німеччини Гельмутом Колем, під час якої пройшла Меса Примирення.

IAR/ В.П.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти