Logo Polskiego Radia
Print

Глава уряду заохочує поляків іти на вибори

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 28.11.2014 14:57
Прем’єр-міністр Ева Копач закликає до участі у другому турі місцевих виборів і підкреслює, що демократія в Польщі стабільна
Ева Копач Ева Копач Wikipedia/KamilQue

У неділю в містах і селах, де в першому турі не вдалося вибрати війтів, бургомістрів і президентів міст, відбудеться другий тур голосування.

У спеціальному зверненні до поляків глава уряду попросила про участь у виборах. Підтвердила теж, що Державна виборча комісія не справилася з підрахуванням голосів після першого туру:

«На цій основі ніхто, а особливо політики, не можуть стверджувати, що демократія в Польщі не діє. Скажу більше – є навпаки. Польська демократія сильна, стабільна і непорушна. Члени Державної виборчої комісії відповіли за свою некомпетентність, а Верховна палата контролю точно перевірить спосіб впровадження нової системи. Незалежні суди досліджуватимуть всі протести», – підкреслила прем’єр-міністр Ева Копач.

У четвер Державна виборча комісія вирішила, що для підрахування результатів голосування другого туру використовуватиметься комп’ютерна система. У разі, коли виникнуть проблеми, комісії негайно рахуватимуть голоси вручну.

IAR/Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти