Logo Polskiego Radia
Print

ЄС надав майже 9 мільярдів євро на розвиток села у Польщі

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 12.12.2014 12:20
Мета - збільшити рентабельність та виробничі потужності польського рільництва

Європейська комісія затвердила польську Програму розвитку сільської місцевості на 2014-2020 роки, завдяки якій, у польські села надійде 8,6 мільярдів євро з бюджету ЄС.

Польща - одна із трьох країн, котрі першими закінчили переговори у цьому питанні.

Програма визначає пріоритети, згідно із якими Польща повинна використати 13,5 мільярдів євро ресурсів, призначених на розвиток сільської місцевості на 2014-2020 роки; 8,6 мільярдів євро з гаманця ЄС та 4,9 мільярда євро з державних фондів.

Як поінформувала Єврокомісія, 1/3 з цих коштів піде на «збільшення рентабельності господарства та конкурентоспроможності». Програма передбачає підтримку залученням інвестицій у близько 200 тисяч господарств. Це створює понад 22 тисячі робочих місць та понад 1,8 тисяч груп виробників.

Комісія зазначає, що у Польщі проблемою сільської місцевості є дуже низька виробнича спроможність в рільництві. Причина – брак відповідного технічного обладнання у вітчизняних господарствах, а також мала кількість підприємств та інноваторів в сільській місцевості. У польському рільництві переважають малі вітчизняні господарства – з 1,5 мільйона господарства – близько 55% має площу нижче 5 гектарів.

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти