Logo Polskiego Radia
Print

Неспокійно у Франції

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 08.01.2015 12:00
Після вчорашньої трагедії у редакції паризького видання: хвиля вбивств та терактів у Франції продовжується
PAP/EPA/YOAN VALAT

Сьогодні поблизу Парижа у місцевості Монруж два чоловіки, озброєнні автоматичною зброєюзастрелили жінку-поліцейського та важко поранили ще одного правоохоронця.

Нападник й надалі перебуває на волі, поінформував французький міністр внутрішніх справ Бернарда Сазеньов.

Близько 8 години ранку чоловік, що був вбраний у бронежилет та озброєний пістолетом і автоматом, відкрив вогонь по поліцейським у Монруж. Стан пораненого важкий.

Джерела у французьких службах безпеки вважають, що між стріляниною та вчорашньою атакою на редакцію сатиричного тижневика «Charlie Hebdo» у Парижі, в результаті чого якої застрелено 12 осіб, немає зв’язку. Однак поки невідомо, чи це відповідає дійсності.

Французька поліція продовжує пошуки двох братів, котрих підозрюють у вчорашній атаці на редакцію. Влада опублікувала фото 34-річного Саїда та 32-річного Шеріфа Куаши. Ще один 18-літній Хамід Мурад здався поліції.

Від вчора було також здійснено напади на мусульманські об’єкти у трьох французьких містах. Ніхто не постраждав. Мечеть у Мансі, на заході країни, була закидана трьома гранатами, молитовна зала у Порт-ла-Нувель на півдні була обстріляна, а перед кебаб-баром біля мечеті поблизу Ліона пролунав вибух.

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти