Logo Polskiego Radia
Print

Меркель: Немає підстав скасовувати санкції проти Росії

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 08.01.2015 17:16
Канцлер Німеччини нагадала, що санкції впроваджено не без причини. Як сказала, санкції будуть скасовані тільки тоді, коли зникнуть підстави їх зсатосування.
Анґела МеркельАнґела МеркельWikipedia/Martin Rulsch

Анґела Меркель не бачить підстав, щоб полегшити санкції проти Росії. Про це німецька нацлер заявила під час зустрічі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яцнеюком.

Анґела Меркель нагадала, що санкції впроваджено не без причини. Як сказала німецька канцлер, санкції будуть скасовані тільки тоді, коли зникнуть підстави їх застосування. Зокрема, анексія Криму, але надії на це сьогодні невеликі, – додала Анґела Меркель. Як сказала голова німецького уряду, щоб думати про скасування санкцій, слід ввести в життя усі пункти мінських домовленостей. Меркель наголосила, що не може бути мови про ситуацію, коли замість впровадження в життя одного пункту домовленостей, скасується 10% санкцій, а за впровадження інших пунктів – 20%.

Анґела Меркель поки що не підвтерджує своєї участі у розмовах в Астані, де 15 січня мають зустрітися лідери України, Росії, Франції. Як сказала політик, рішення буде прийнято впродовж найближчих днів».\

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти