Logo Polskiego Radia
Print

Європарламент виступив за збереження санкцій

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 15.01.2015 13:30
Євродепутати також заповіли надання Україні допомоги у зміцненні обороноздатності, зокрема продажі зброї, проведенні реформ, гуманітарної допомоги
PAP/EPA/PATRICK SEEGER

Європейський парламент рішуче засудив «агресивну і експансіоністську політику Росії», котра, як стверджується в оприлюдненій резолюції, ставить під загрозу єдність та суверенітет України.

Ця політика становить також потенційну загрозу для Європейського Союзу. Євродепутати закликають членів Спільноти здійснювати тиск на Росію з метою припинення військових дій.

Парламент рекомендував утримування санкцій проти Росії, допоки та повністю не виконає мінські домовленості. Депутати підтримали погоджену позицію держав-членів невизнання анексії Криму. У випадку, якщо дійде до ескалації агресії, заповідається загострення санкцій. Парламент також звернувся до членських країн допомогти Україні збільшити оборонну здатність.

Зокрема, парламентарі у резолюції наголосили, що ембарго на постачання зброї було скасоване минулого року, відповідно ніяких юридичних підстав для продажів не існує, що дає можливість надавати озброєння Україні окремими державами ЄС.

Незважаючи на складну ситуацію через війну, депутати закликають до створення «дорожньої карти» у реалізації найважливіших реформ. Закликали також до ефективної боротьби з корупцією. Вони запевнили також Україну у можливості подання заявки про членство в ЄС.

Окрім того, Парламент закликав Єврокомісію у найближчі 2 місяці підготувати план надсилання в Україну, під егідою ЄС, гуманітарних конвоїв та допомоги у протистоянні інформаційній війні. Однією з пропозицій є створення російськомовного телебачення, котре б викривало брехливу пропаганду Москви.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти