Logo Polskiego Radia
Print

Прем'єра польської вистави у Нью-Йорку закінчилася антиросійським протестом

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 30.01.2015 14:54
На сцені була Анна Нетребко, а оркерстром диригував Валєрій Ґєрієв - обидвоє підтримують політику Путіна в Україні
youtube.com

У четвер в Metropolitan Opera у Нью-Йорку відбулася прем'єра диптиху "Іоланта/Замок графа Синя Борода", режисером якого виступив поляк Маріуш Трелінський. Важлива для польської культури подія закінчилася скандалом – на сцену вибрався активіст, який тримав антиросійський плакат з намальованим прапором України та портретом Путіна в образі Гітлера.

Трелінський є першим поляком, який поставив спектакль у Метрополітен-опері. Диптих є поєднанням двох опер – "Іоланти" Петра Чайковського та "Замку графа Синя Борода" Бели Бартока. Більшість партій на сцені виконують польські співаки, спектаклі минyлого року проходили у Великому театрі–Національній опері у Варшаві.

Нью-йоркській публіці постановка Трелінського прийшлася до смаку. Оркестром диригував росіянин Валєрій Ґєрґієв, а партію Іоланти виконувала Анна Нетребко, російська оперна співачка українського походження, – обидвоє наразі підтримують політику Путіна в Україні. Ґєрґієв підписав звернення митців на підтримку приєднання Криму до Росії, Нетребко передала гроші для артистів Донецької опери в руки симпатика Москви та Новоросії Олега Царьова, а також сфотографувалася з прапором Новоросії.

Проти участі російських артистів у спектаклі перед будинком опери протестували кілька осіб. Один з чоловіків зміг потрапити на сцену, коли артисти кланялися публіці після завершення першої частини диптиху.

"З приводу такої поведінки можна шкодувати, добре, що спектакль не був перерваний", – так інцидент прокоментував директор Metropolitan Opera Пітер Ґельб. Він також додав, що театр не мусить поділяти погляди артистів, які виступають на його сцені.

rp.pl/О.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти