Logo Polskiego Radia
Print

Путін погрожує Україні відключити газ. Єврокомісія хоче якнайшвидших переговорів

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 25.02.2015 15:37
Суперечка між Ґазпромом і Нафтогазом може мати неприємні наслідки для ЄС
Владімір ПутінВладімір ПутінWikipedia

Будуть термінові переговори між Європейською комісією, Росією та Україною, метою яких буде уникнути газової кризи. Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович заявив у Брюсселі, що триває обговорення дати зустрічі. Кілька днів тому президент Ґазпрому погрожував припинити газопостачання в Європу транзитом через Україну, бо Київ не заплатив за березень. Український Нафтогаз, у свою чергу, звинувачує Ґазпром у порушенні контракту на поставку газу в підконтрольні сепаратистам райони України:

— Нині у нас є неоднозначна інформація від обох сторін щодо постачання газу в Донецькій і Луганській областях, і також існують два суперечливі підходи щодо того, як постачати сировину в ці регіони, — наголосив Шефчович.

Ґазпром вважає, що за газ для сепаратистських районів повинна платити Україна, яка, в свою чергу, відмовляється від цього. Суперечка між Ґазпромом і Нафтогазом може мати неприємні наслідки для ЄС, якщо російська газова монополія перекриє газовий кран.

Тим часом президент Росії Владімір Путін заявив у середу, що української передоплати за російський газ вистачить ще на три-чотири дні, а потім Ґазпром перекриє кран — пригрозив президент Росії. «Це буде означати, проблеми з транзитом до Європи», — сказав Путін. Він також висловив надію, що «цього не відбудеться».

I.I./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти