Logo Polskiego Radia
Print

У понеділок - тристоронні газові переговори

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 27.02.2015 15:32
Єврокомісія очікує, що Київ та Москва будуть дотримуватися взятих на себе зобов’язань, які випливають із зимового пакета

Газові переговори між Європейською комісією, Росією та Україною – відповідно до попередніх домовленостей – відубудуться у понеділок в Брюсселі. Про це поінформувала речниця Комісії у справах енергії Анна-Кайса Ітконен.

«Міністр Алєксандр Новак і міністр Володимир Демчишин підтвердили свою участь у тристоронній зустрічі. Головною темою розмов буде реалізація зимового пакета. Ми усвідомлюємо серйозність ситуації, тому запросили на зустріч обидві сторони. Єврокомісія очікує, що сторони будуть дотримуватися взятих на себе зобов’язань, які випливають із зимового пакета, і що газопостачання утримається на нормальному рівні».

Нагадаємо, восени – за участі Європейської комісії – Україна та Росія підписали угоду про засади постачання газу в зимовий період. Кілька днів тому голова Ґазпрому Алєксєй Міллєр заявив, що не виключає припинення газопостачання в Україну через те, що Київ не зробив передоплати за газ. Це, як сказав, може негативно вплинути на транзит газу до Європи. Український Нафтогаз, у свою чергу, попереджав, що не оплачуватиме газу, який Росія подає безпосередньо сепаратистам, в порушення контракту з Україною.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти