Logo Polskiego Radia
Print

3% поляків вважають себе атеїстами

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 02.03.2015 14:59
Серед релігійних осіб 70% вірять у рай, 56% у пекло, а 30% розділяють ідею реінкарнації, - CBOS
PAP/EPA/BALLESTEROS

56% мешканців країни над Віслою твердо вірять у Бога, ще 27% часом мають сумніви у своїй вірі, а 3% декларують, що є атеїстами, – це дані опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS) на тему релігійності поляків.

На запитання, що відбувається після смерті, лише близько третини поляків (36%) відповіли згідно з каноном католицького віровчення – людина потрапляє до раю, пекла чи чистилища. 31% вважає, що після смерті є щось, проте невідомо що, 18% – що після смерті немає нічого, 7% – що вони не мають відповіді на це запитання, 4% бачать для всіх можливість спасіння на небі.

Однією з основ християнства є ідея про спасіння людської душі. 61% поляків вважає, що врятувати свою душу може кожен, 8% – що спасуться лише релігійні люди. 12% не впевнені, чи всі гріхи пробачаються, а 15% взагалі не вірять у спасіння.

Натомість 82% опитаних переконані, що Бог вислуховує спрямовані до нього молитви. 70% вірять у Страшний суд, рай на небі та чудеса. У свою чергу, в існуванні пекла впевнені 56%, 62% визнають, що можливе воскресіння з мертвих.

66% поляків вважають, що хід їхнього життя є визначеним наперед, 36% – що тварини мають душу, 30% вірять у реінкарнацію.

IAR/О.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти