Logo Polskiego Radia
Print

У польському Сеймі відкрито виставку про події на Майдані

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 05.03.2015 12:20
Сікорський: Там був дух солідарності, боротьби за свободу, з чим багато поляків солідаризується
Wikipedia

Маршал Радослав Сікорський відкрив сьогодні у приміщенні польського Сейму виставку, присвячену подіям на київському Майдані.

Він запевнив, що Польща підтримує Україну, яка, зазначив Сікорський, повинна одночасно оборонятися та проводити реформи.

В урочистому відкритті, окрім Сікорського, взяв участь секретар української Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, а також голова Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй, посол України у Варшаві Андрій Дещиця, посол Польщі у Києві Генрик Літвін, а також польські депутати.

Сікорський згадав минулорічні події у серці України. «Там був дух солідарності, боротьби за свободу, з якими багато поляків солідаризується. У добу кризи в Європі, те, що стільки сотень тисяч українців демонструвало боротьбу за європейські цінності, приналежність країни до Європи, надає нам самим віру в європейські цінності та європейське майбутнє», – підкреслив він.

«У вас зараз дуже складана ситуація. З одного боку – неоголошена війна, яку веде ваш сусід, з другого боку – економічні труднощі. Ви повинні захищатися та реформуватися одночасно», – зазначив спікер Сейму.

Сікорський заявив про підтримку Польщі для України. «Сейм зробить те, що у його силі, аби парламентська співпраця, будь-які урядові ініціативи задля європейської України мали підтримку», – зазначив він.

У свою чергу, Турчинов згадав про польсько-українську дружбу. «Ми вдячні нашим польським друзям за підтримку, яку відчуває Україна. Україна протистоїть російській агресії, веде оборонну війну за свою незалежність», – сказав він.

«Нас поєднує готовність до посвяти в обороні своєї країни та свободи. Майдан розпочався тоді, коли відбулася спроба силою замкнути нам шлях до Європи», – додав Турчинов.

Виставка знаходиться у головній залі Сейму. Вона представляє 20 полотен українського художника Матвія Вайсберґа, що присвячені минулорічним подіям на Майдані. Ще одним елементом експозиції є 20 фотографій, що показують події на Майдані Незалежності, які зробив фоторепортер Якуб Шимчук із польського видання «Gość Niedzielny».

PAP/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти