Logo Polskiego Radia
Print

Греція не просила Росію про допомогу

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 08.04.2015 17:22
Підписано договір про співпрацю, але не було мови про фінансову допомогу – запевнив Владімір Путін після розмови з прем’єром Греції
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Прем’єр-міністр Греції вчергове відвідав Москву. Алексіс Ціпрас зустрівся з президентом Росії Владіміром Путіном.

Підписано договір про співпрацю, але не було мови про фінансову допомогу – запевнив після двосторонніх розмов президент Росії. Владімір Путін додав, що економіка Греції зазнала збитків у зв’язку з російською відповіддю на європейські санкції:

«У нас з Грецією завжди були і є добрі взаємовідносини. Ми розуміємо, що Греція була змушена проголосувати за впровадження проти Росії санкцій. Наші заходи у відповідь (на ці обмеження – ред.) звісно, вдарили теж у Грецію. Але це не наша вина. Просто ми не могли вчинити інакше, і не можемо робити винятків для однієї країни у Європейському Союзі».

Росія і Греція домовилися про співпрацю, зокрема, у сільськогосподарській галузі. 2016 рік стане Роком Греції у Росії та Роком Росії у Греції.

Прем’єр Ціпрас не просив Росію про фінансову підтримку – наголосив Владімір Путін. Не вирішено теж питання про можливе продовження до Греції газогону Turkish Stream.

Голова грецького уряду, у свою чергу, заявив про необхідність перервати «замкнене коло санкцій» проти Росії.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти