Logo Polskiego Radia
Print

Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач – з візитом в Італії

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 17.04.2015 17:29
Голова польського уряду візьме участь у врочистостях 70-тої річниці визволення Болоньї Другим польським корпусом під командуванням генерала Владислава Андерса
Ева Копач Ева Копач Wikipedia/KamilQue

Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач – з візитом в Італії. Голова польського уряду візьме участь у врочистостях 70-тої річниці визволення Болоньї Другим польським корпусом під командуванням генерала Владислава Андерса.

Врочистості відбудуться у суботу і неділю, Ева Копач зустрінеться із комбатантами, а також, разом з міністром національної оборони Польщі Томашем Сємоняком, візьме участь в офіційних заходах на Військовому цвинтарі в Болоньї.

Як нагадує речниця польської прем’єрки Малґожата Кідава-Блонська, польське військо брало участь у боях за визволення Болоньї і Монте Кассіно. «Наші солдати допомогли у визволенні цієї частини Італії», - каже речниця:

«Для цих солдатів – це дуже важлива подія. Можна сказати, це завершення певного етапу історії – адже відновлено Військовий цвинтар в Болоньї, тут теж буде відкрито інформаційний центр, в якому кожен зможе дізнатися про солдатів, похованих на кладовищі, а також – про перебіг боїв за визволення Болоньї та Монте Кассіно. У врочистостях візьме участь донька генерала Андерса. Заходи триватимуть майже три дні».

На Військовому цвинтарі в Болоньї спочиває понад 1400 польських солдатів Другого польського корпусу. Як каже речниця польської прем’єрки, під час візиту до Італії не передбачено політичних розмов.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти