Logo Polskiego Radia
Print

Оптимістичні прогнози для економіки ЄС

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 05.05.2015 15:13
Серед країн, які цьогоріч досягнуть найвищого рівня зростання, - Польща

Євросоюзна економіка – на шляху зростання, тепер слід це пожвавлення зміцнити. Так комісар ЄС з економічних питань П’єр Московісі коментує останні прогнози для ЄС.

Цьогоріч економіка Євроспільноти буде розвиватися в темпі 1,8 ВВП, Єврозони – 1,5% ВВП. За словами комісара, євросоюзна економіка увійшла у найкращий за останні кілька років етап, а пожвавлення зумовлене, зокрема, політикою ЄС, яка починає приносити результати:

«Цей прогрес – якщо йдеться про стимулювання інвестицій, а також продовження реформ й відповідальної бюджетної політики – є ключовим, щоб Європа могла впевнено увійти на шлях зростання та збільшення працевлаштування», – сказав П’єр Московісі.

Серед чинників, які позитивно впливають на економічне пожвавлення, Європейська комісія називає низькі ціни на нафту, знецінення євро, зростання споживання, а також зміцнення економічної діяльності. Згідно з прогнозами, найвищий рівень зростання ВВП цьогоріч досягнуть Ірландія, Мальта, Люксембург і Польща. Польське піднесення матиме рівень 3,3 % ВВП.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти